Megjelent az új könyv!

Nyomról nyomra cím alatt került forgalomba a Vadászhangok, hangulatok harmadik, befejező része. A kötetben Bársony István több oldalról is megmutatkozik. Az Új Idők főmunkatársaként dolgozott 1895-től 1928-ig a kor legnépszerűbb irodalmi hetilapjánál, s az itt megjelent több mint 150 írásából válogattam ki a legérdekesebbeket. A természetleírások és a vadászkalandok mellett elvisz bennünket a Vág völgyébe, ahol Dankó Pista dúdolgat; az erdőbe, a mezőre, ahová százféle madárszó hívogat. Bemutatja a budapesti éjszakát, s a vörös terror által feldúlt falu képét csakúgy, mint az égbenyúló hegyek világát, ahol egy szerelmi dráma tanúi leszünk...
A kötet ára. 2730 ft.
Megrendelhető drótpostán, telefonon és levélben is. (Lásd: elérhetőségeink)

Magányos órák - Vadászhangok, hangulatok II. ELFOGYOTT!!

Az idei születésnapra új kötettel jelentkezünk. November 15-én kerül a könyvesboltokba Bársony István 1904-ben megjelent Magányos órák című novellafüzérének új kiadása, melyet kilenc novellával egészítettünk ki, főként a Természet évszázados számaiból válogattunk. Innen az alcím.
A Vadászhangok, hangulatok jelen esetben is olyan írásokat takar, mely korábbi köteteiben még nem látott nyomdafestéket. Először jelentkezünk illusztrált művel. A grafikákat Matyikó Tibor rajzolta. A kötet különlegessége lesz egy Szilárd János tárca is, mely 1925-ben, Bársony István hetvenedik születésnapjára jelent meg, Visszaemlékezés egy öreg kúriára címmel. Ebben Bársony, mint a vadászat tanítója elevendik meg előttünk.

A kötet már megrendelhető, ára kb. 2100 Ft lesz.
Megrendelhető az info@barsonyistvanalapitvany.hu e-mail címen.

MInden könyvbe emlékbélyegző kerül.

Korábbi köteteink már megvannak Önnek?
Gondoljon a közeledő Karácsonyra is. Ajándékozzon emlékbélyegzővel ellátott Bársony-könyveket!

A pagony dalnoka ELFOGYOTT!!

A Bársony István életét és munkásságát bemutató kötet már megrendelhető, de bármelyik igényesebb könyvesboltban meg is vásárolható.

A Pagony dalnoka 250 oldalon, eddig még soha nem látott részletességgel mutatja be az első magyar állatregény szerzőjét.

Vadászhangok, hangulatok

Bársony István 150. születésnapján jelent meg a Vadászhangok, hangulatok. Kizárólag olyan írásokat tartalmaz, mely csak a korabeli folyóiratokban olvasható. Történeteinek egy része puskalövéssel végződik, másik része líra, hangulat, csattanó nélkül.Postán, utánvéttel is megrendelhető az info@barsonyistvanalapitvany.hu email címen.

Ára: 2100 Ft.

Az elveszett Paradicsom ELFOGYOTT!!

Volt egyszer egy Magyarország, melyben nemcsak főurak és nincstelen proletárok éltek, hanem boldog, elégedett emberek is, milliószámra. Az ő világukba vezet el ez a könyv.
A DCG Bt és a Szentgyörgyi Albert Társaság közös munkája, puha fedlappal készült változata Szatmárnémetiben és környékén kapható. A keménytáblás változat a hazai könyvesboltok polcain várja a vásárlókat, de megrendelhető nálunk is az info@barsonyistvanalapitvany.hu email címen.

Az ára 2450 Ft.

Világverő magyarok (2002) ELFOGYOTT!!

Ez a könyv az Orvoslabdarúgó Válogatott tizenöt éves, sikerekben gazdag és néhány kudarccal tarkított történetét mondja el.

Balatonfüredről indul és ugyanitt ér véget a történet, melynek segítségével a magyar tájakon kívül főként a mediterrán régiókban csatangolhatunk, s együtt örülhetünk a magyar doki-foci kilenc arany, egy ezüst és két bronzéremének, EB-n, VB-n, Világjátékokon (J.M.M.) és az Euro-Mediterrán Játékokon elért győzelmeknek.

Számunkra Európa "aranyútja" az A2-es autópálya, a Graz-Klagenfurt-Villach-Portogruaro-Velence-Verona-Genova-Nizza-Cannes-Saint Tropez útvonal. Tartson velünk Ön is!

Szerző: Dr. Csiák Gyula
A könyv ára: 1980 Ft

Megrendelhető az info@barsonyistvanalapitvany.hu email címen.

Bioenergetika és akupunktúra (1988) ELFOGYOTT!!

Kedves Olvasó!

Ha elolvasta ezt a könyvet, kérem segítsen megválaszolni nekem az alábbi kéréseket. Uri Geller példája is bizonyítja, hogy az élettelen anyag (olaj, arany, stb.) is jeladásra bírható. Mit gondoljunk akkor a holttestről? Meddig tart az életünk? Megáll a szív, megáll az ész és kész, vége?

A koporsóban nyugszik egy hallatlanul bonyolult szerveződésű, nemrég működött emberi tetem. Semmilyen jeladás attól a sokszínű anyagtól már nem várható? Az olaj, az arany igen, az emberi testet alkotó szövet nem jelezhet? Hosszú évtizedek eltelhetnek, mire porrá leszünk. Addig néma a tetem? Látszólag földi létünk végetért, de mi lehet azon túl? Materialista mennyország?

A hagyományos temetés főhelyén a koporsó, benne az elhunyt. Úgy érezzük, Ő is jelen van. Ha a főhelyen egy urna áll, mintha mindennek más lenne a hangulata. Hiányzik valaki? Az élő hozzátartozók jeladásra bírhatják-e a nemrég elhunyt szeretett kedvest? A szív megállt. Megmaradhat-e az ember szellemisége, kisugárzása az utolsó dobbanás után is? Megtalálhatja katonafia ismeretlen sírját az édesanya? Létezhet egy materialista gondolkodó számára is a túlvilág, a halál napja utáni létezés?

Válaszukat várja a könyv szerzője,

Dr. Csiák Gyula

A könyv ára 420 Ft.
Megrendelhető az info@barsonyistvanalapitvany.hu email címen.